پنجشنبه, ۰۲ می ۲۰۲۴
پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
ایندیپندنت: نژادپرستی حاصل «خطای دید» مغز بشر است!

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت، به گفته محققان انسان‌ها در مواجهه با کسانی که با آنها متفاوت هستند یک «تعصب ضمنی» دارند. برای مثال آنها از مردان سیاهپوست تنومند می‌ترسند، ریاضیات را رشته‌ای مردانه می‌دانند و تحت تأثیر هزاران تعصب فرهنگی هستند. البته جای امیدواری وجود دارد زیرا به محض تشخیص مشکل و تلاش برای حل آن جامعه تغییر می‌کند و این تعصبات کمرنگ می‌شوند.

برای مثال دانشگاه ایالتی جورجیا توانسته تبعیض نژادی، قومی و اقتصادی را به طور کامل از فضای آکادمیک حذف کند. این موضوع توجه آفریقای جنوبی که هنوز هم میراث آپارتاید در آن مشهود است را به خود جلب کرده است. دانشگاه هاروارد نیز یک آزمون آنلاین را طراحی کرده است که براساس آن مردم درمی‌یابند تا چه حد به طور ضمنی متعصب هستند.

پروفسور لیدیا ویلا-کوماروف در نشست سالانه انجمن پیشبرد علوم آمریکا (AAAS) در بوستون اعلام کرد ذهن بشر «یک ماشین عجیب است». مغز برای جبران محدودیت‌هایش چندین میانبر را ایجاد کرده است که می‌توانند یک «خطای شناختی» از دانش به وجود بیاورند. پروفسور کوماروف در ادامه می‌گوید این خطای شناختی مانند خطای دید عمل می‌کند. وی می‌گوید اغلب مردم با این موضوع که تعصب ضمنی دارند مخالفند؛ اما این میانبرها به گروه خاصی از انسان‌ها تعلق ندارند و تمام مردم از آن‌ها استفاده می‌کنند.

کوماروف در این خصوص می‌گوید: «تمام ما در معرض تعصب ضمنی هستیم که به دلیل تاریخ تکاملی و فرهنگی ما ایجاد می‌شود. برای مثال در فرهنگ آمریکا فقط یک زن یا مرد سفید پوست از مردان سیاهپوست نمی‌ترسند، حتی زنان ومردان سیاهپوست نیز واکنش مشابهی خواهند داشت. همه ما (زن و مرد) فکر می‌کنیم مردان در ریاضیات بهتر از زنان عمل می‌کنند».

ترس از تفاوت و بی اعتمادی به افرادِ متفاوت به این دلیل در درونمان ایجاد شد که انسان‌ها در میان ببرها و شیرها و حتی انسان‌هایی که دارایی‌هایشان را غصب کردند زندگی کرده‌اند. آنها فکر می‌کنند هر چیزی که متفاوت است برای بقایشان خطرناک است.

کوماروف در ادامه می‌گوید: «البته انسان‌ها به راحتی ضعف‌هایشان را جبران می‌کنند. در نتیجه تشخیص مشکل [تعصب ضمنی] به رفع آن منجر خواهد شد».

پیش از این دانشجویان فقیر در دانشگاه جورجیا به اندازه دانشجویان ثروتمند مورد حمایت قرار نمی‌گرفتند. در نتیجه در انتخاب رشته و واحد با مشکل روبرو می‌شدند و در نهایت دانشگاه را ترک می‌کردند. این دانشگاه که 30 هزار دانشجو دارد برای رفع مشکل فوق، برنامه‌ای را ترتیب داد که با استفاده از آن مشکل دانشجویان به موقع تشخیص داده و ارتباط آنها با مشاورین برقرار شود. در دوازده ماه گذشته 52 هزار جلسه مشاوره در این دانشگاه برگزار شده است.

نتایج این کار بسیار عالی بود و تعداد دانشجویانی که در چهار سال از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند 30 درصد افزایش یافت. تعداد مردان سیاه‌پوستی که در رشته‌های مهندسی، فناوری، علوم پایه و ریاضیات مدرک گرفتند 100 درصد افزایش داشت. این در حالیست که تعداد دانشجویان هیسپانیک (افراد اسپانیایی یا پرتغالی زبان در آمریکای لاتین) که در رشته‌های فوق از این دانشگاه فارغ التحصیل شدند 200 درصد افزایش یافت.

 

 

 

 

 

ایندیپندنت: نژادپرستی حاصل «خطای دید» مغز بشر است!

 

محبوب ترین اخبار

ثبت نام در خبرنامه ایمیلی سایت سنتینلا

برای اطلاع از اخرین رویدادها در امریکای لاتین عضو شوید!