جمعه, ۰۳ می ۲۰۲۴
جمعه, ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
این اقتصادها امسال وضعیت بدتری خواهند داشت

(سایت اتاق بازرگانی،صنایع ،معادن وکشاورزی تهران)

بلومبرگ در گزارشی پیش بینی شاخص فلاکت کشورها در سال 2017 را منتشر کرد

این اقتصادها امسال وضعیت بدتری خواهند داشت


 

ونزوئلا یک بار دیگر هم در لیست بدترین اقتصادها قرار گرفت

اگر سال 2016، سال شوک سیاسی بود، در این سال می توان چگونگی تاثیر آن را بر اقتصاد جهانی بررسی کرد. شاخص فلاکت بلومبرگ که ترکیبی از نرخ تورم سال 2017 و چشم انداز نرخ بیکاری کشورها است این بررسی را انجام می دهد.

برای سومین بار، ونزوئلا با مشکلات اقتصادی و سیاسی در رتبه بندی فلاکت بیشترین امتیاز را بدست آورده است. کمترین میزان شاخص فلاکت هم یکبار دیگر به تایلند تعلق گرفت که بخش بزرگی از آن به دلیل راه های منحصر به فرد در محاسبه اشتغال بوده است.

 

 

 

 

 

 

 

مشکلات اقتصادی سال هاست که ونزوئلا را گرفتار کرده است. قیمت تنبل نفت، تک محصولی بودن صادرات این کشور، بحرانی را ایجاد کرده است که منجر به خالی شدن قفسه های موادغذایی فروشگاه ها، بیمارستان های بدون دارو و شایع شدن پایه های جرم و خشونت در این کشور شده است. در حالی که این کشور از سال 2015 داده های اقتصادی را منتشر نکرده است، بلومبرگ شاخص کافه را مدنظر قرار داده است. هدف از شاخص کافه پیگیری نرخ تورم از طریق هزینه یک فنجان قهوه است که از اواسط ماه اوت 1419 درصد افزایش داشته است. اقتصاددانان تخمین زده اند که قیمت ها تقریبا 6 برابر افزایش داشته است.

 

 

 

 

 

 

 

 

*به نوبه خود بدتر

لهستان تجربه بزرگترین حرکت منفی در رتبه بندی شاخص فلاکت را دارد. رتبه لهستان در این سال از میان 65 کشور، 28 بوده است. این در حالی است که سال گذشته رتبه لهستان 45 بوده است. رتبه بالاتر هم به معنی بدبختی بیشتر در اقتصاد کشورها است. البته این به دلیل کاهش مداوم نرخ بیکاری پس از بحران های مالی و نرخ تورم 1.8 درصدی در ماه ژانویه بوده است.

همچنین شاخص فلاکت در مکزیک توسعه پیدا کرده است. این کشور پس از پایان سال 2016، در رتبه 38 قرار گرفت. البته رتبه مکزیک سال گذشته 31 بوده است، این افزایش رتبه در شاخص فلاکت به دلیل تورم و پیش بینی رشد 5 درصدی آن برای سال 2017 بوده است. این مساله هم از ترکیبی از پایان دادن به یارانه های سوخت دولت و کاهش 11 درصدی ارزش پزو در برابر دلار پس از انتخابات ریاست جمهوری امریکا در ماه نوامبر بوده است.

حرکت بریتانیا توسط دو ماجرا به سمت بدبختی بیشتر می چرخد که در واقع به دلیل رای برگزیت بوده است. رفراندوم ماجرای عامه پسندی است که حالا باعث خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و رسیدن ارزش پوند به پایین ترین حد خود در 30 سال گذشته شده است. این مساله باعث افزایش هزینه واردات و به همراه آن تورم می شود. البته رشد قیمت ها در بریتانیا از زمانی که قیمت نفت در پایان سال 2014 سقوط کرد، تنبل شده بود.

برای رتبه بندی کامل جدول را مشاهده کنید. شاخص فلاکت بلومبرگ شامل 65 کشور دنیا می شود که با پیش بینی نرخ تورم و بیکاری این کشورها محاسبه شده است. نمره بالاتر نشان فلاکت بیشتر است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

محبوب ترین اخبار

ثبت نام در خبرنامه ایمیلی سایت سنتینلا

برای اطلاع از اخرین رویدادها در امریکای لاتین عضو شوید!